Home  |  Zoeken  |  Vragen?

TipsLimburg Dating is een website met als doel alleenstaanden uit de regio Limburg met elkaar in contact te brengen. Via Limburg Dating kun je een leuk contact, een gezellige vriendschap, of zelfs een liefdevolle relatie opbouwen.

Op deze pagina geven we je wat tips om veilig en effectief van Limburg Dating gebruik te maken. Zoals ook in de “normale” wereld geldt: gebruik je gevoel, gebruik je instinct, gebruik je gezonde verstand. Als je iets niet vertrouwt, dan is daar waarschijnlijk een goede reden voor.

Hieronder volgen enkele tips om veilig gebruik te maken van Limburg Dating:

Profiel1. Vul een profiel van jezelf in
Vul je profiel zo volledig en zo eerlijk mogelijk in. Probeer je profiel zo uitnodigend mogelijk te maken voor je nieuwe date! Doe jezelf niet anders voor dan je bent. Let goed op je grammatica en maak geen spelfouten, het is zonde als mensen hierop afknappen. Het is niet toegestaan traceerbare gegevens, zoals je (e-mail)adres of telefoonnummer, op te nemen in je oproep of profiel. Dit omdat je daarmee je eigen privacy in gevaar zou kunnen brengen. Houd je profiel actueel, zo blijven de andere members in jou geďnteresseerd.

2. Plaats een foto
Members met een eigen foto krijgen veel meer reacties dan members zonder foto, en komen hoger in de zoekresultaten.

Contact leggen1. Toon interesse in leuke members
Een goede eerste stap is om interesse te tonen in members die jij leuk vindt. Je kunt zoveel interesse berichten sturen als je wil.

Ga zelf actief op zoek naar leuke dates in de Limburg Dating zoekmachine.

2. Stuur berichten aan leuke members
Als zilveren- of gouden lid, kun je onbeperkt en anoniem berichten versturen aan andere members om je contacten uit te bouwen en te verdiepen.

3. Hou je berichten luchtig
Ben er op attent dat je wellicht bepaalde verwachtingen bij mensen schept als je direct openhartig en vrijmoedig schrijft. Zeker als je in een meeslepende email-correspondentie verzeild raakt, kan dit snel gebeuren.

4. Gebruik je anonieme postbus op Limburg Dating
Breng je eigen privacy niet onnodig in gevaar. Laat de eerste berichten tussen jou en een andere member altijd via het interne mailsysteem van Limburg Dating lopen. Bepaal zelf wanneer je uit je anonimiteit treedt. Mocht je een minder leuk contact hebben met een andere member blokkeer diegene dan. Het is dan onmogelijk voor die persoon om nog contact met jou te zoeken.

5. Heb geduld
Een goed contact ontstaat meestal nadat je iemand wat beter hebt leren kennen. Jaag die ander niet op en laat jezelf evenmin opjagen. Geduld is een schone zaak. Dus stuur niet meerdere berichten achter elkaar naar dezelfde persoon. Dat werkt opdringerig.

6. Nodig interessante gebruikers uit voor een chat
Limburg Dating heeft ook een chatbox. Hier kun je ongestuurd met andere gebruikers kletsen. Dit is ook een nuttige stap tussen anoniem berichtjes sturen en persoonlijke contactgegevens uitwisselen.


Je eigen veiligheid1. Neem de tijd
Laat je nooit opjagen of onder druk zetten: je hebt zelf volledige controle over je anonimiteit totdat jij jezelf klaar voelt om je e-mail adres of telefoonnummer uit te geven of om ergens af te spreken. Als een andere gebruiker je onder druk zet om af te spreken, blokkeer deze dan. Mensen hebben je MSN adres niet nodig om een foto te laten zien bijvoorbeeld.

2. E-mail adres
Maak een apart e-mail account aan (bijvoorbeeld bij hotmail). Kijk uit met e-mail adressen waar je naam in voorkomt. Er is op internet meer te achterhalen dan je lief is. Geef je adres ook niet te snel. Zolang je op Limburg Dating communiceert ben je volkomen anoniem.

3. Iemand leren kennen
Stel veel vragen en kijk uit voor inconsequente of ontwijkende antwoorden: dit kan duiden op iemand die je probeert te misleiden. Hou er altijd rekening mee dat zaken die iemand in zijn profiel schrijft en de werkelijkheid ver uit elkaar kunnen liggen. Kijk ook uit met engelstalige berichten van mensen die een mooi (en zielig) verhaal opsteken en dan om geld gaan vragen.

4. Foto
Vraag om een foto: als de persoon met wie je correspondeert geen foto op Limburg Dating heeft, of geen foto naar je wil mailen, dan heeft hij/zij waarschijnlijk iets te verbergen. Er is tegenwoordig voor iemand met een computer bijna geen reden om geen digitale foto te hebben. Zorg dus dat je de ander altijd op de foto ziet voordat je elkaar ontmoet.

5. Pas op voor zogenaamde “players”
Er zijn altijd mensen die zich anders voordoen als ze zijn en waarvan de bedoelingen anders zijn dan de jouwe. Ben hier altijd voor alert.

6. Afspreken
Als je besluit om ergens af te spreken, doe dit dan in een drukke, openbare plaats. Liefst niet bij jou thuis. Zorg voor eigen vervoer. Vertel een kennis waar je naar toe gaat en met wie. Als de persoon in het echt totaal niet lijkt op het profiel dat op Limburg Dating staat, kan dit een slecht voorteken zijn.

7. Geef fakers geen kans
Een faker is een member die nep-gegevens invoert en je probeert te lokken naar een andere site of betaaldienst. We doen ons best om Limburg Dating fake-vrij te houden en onderzoeken alle klachten die we krijgen over fakers.

8. Oplichters
Geef nooit je bankrekeningnummer uit en leen geen geld uit. Als iemand vraagt om financiële bijdragen, gaat het in bijna alle gevallen om oplichterij. Het is verstandig om altijd een gezonde achterdocht te hebben, zeker wanneer er geld bij betrokken is.Over Limburg Dating | Algemene Voorwaarden | Tips | FAQ | Contact